Virkattu kukka syntyi kesällä 2004 kun tarvitsin pienen hiuskoristeen eikä oransseja kukkasia löytynyt mistään. Teen näitä nykyään omasta päästäni, mutta ajattelin kirjoittaa ohjeen esille jos se vaikka auttaisi jotakuta. Langaksi käy mikä tahansa, jota pystyy virkkaamaan. Koukku kannattaa valita langan mukaan. Tämä on hyvä keino päästä langanlopuista eroon. Kukkasia myös virkkaa nopeasti vaikka lahjapaketin tai kortin koristeeksi.

1. kerros:
Tee aloituslenkki ja virkkaa siihen 2 ketjusilmukkaa. Virkkaa ensimmäiseen silmukkaan 8 kiinteää silmukkaa ja sulje piilosilmukalla ympyräksi.
2.kerros: *Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, jätä yksi edellisen kerroksen kiinteä silmukka välistä ja tee piilosilmukka seuraavaan edellisen kerroksen silmukkaan.* Toista *-* yhteensä viisi kertaa.
3.kerros: Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkalenkkiin 5 kiinteää silmukkaa ja lenkkiin välissä terälehtien väliin yksi piilosilmukka. Vedä viimeisestä piilosilmukasta lanka läpi ja päättele kukkanen. Eri värisen keskustan voi ommella kukkaan jälkeenpäin ja esimerkiksi kiinnittää näin sen vaikkapa pipoon.