Olin viime torstaista maanantaihin netittömissä viettämässä juhannusta Otuksen ja parin ystävän kanssa Otuksen suvun mökillä. Oli oikein mukavaa, tosin muutaman asian tekisin toisin:
-en änkisi torstai-iltana Prismaan (meinasi tulla paniikkikohtaus!)
-tarkastaisin kauppalistan vielä pari kertaa ennen kauppaan menoa, ettei mitään olennaista jäisi pois (leipoessa saattaa tarvita leivinjauhetta...)
-en leipoisi viime Kotivinkin reseptien tomaattipiirakkaa, se ei ollut erityisen hyvää (likaa öljyä)

Viime tiistaina luovutin. Kotipaikkakunnallani kävi kiertävä veripalvelu (aikataulut) ja kävin ensimmäistä kertaa elämässäni luovuttamassa verta. Sain erinomaisen hyvää kohtelua ensiluovuttajana eikä kokemus ollut yhtään kamala. Verenluovutus ei sattunut pientä nippaisua enempää. Rohkaisenkin kaikkia, joille se on mahdollista, menemään luovuttamaan verta edes kerran. Itse aion syksyllä suunnata luovuttamaan uudestaan, sitten kun se syyskuun lopulla on mahdollista. Lisätietoa verenluovutuksesta löytyy Veripalvelun sivuilta.

On täällä tehty käsitöitäkin. 18.-19.6. olin Värikeskuksen kasvivärjäyskurssilla ja uutta väriä sai vähän yli kilo lankaa.
695392.jpg
Nokisia patoja kiehui vieri vieressä muutama... Käytettyjä värjäysaineita kun oli toistakymmentä.
Oli muuten itkuista puuhaa tuo värjääminen, nuotiot savuttivat.
695402.jpg695403.jpg
695404.jpg695416.jpg
Ämpäreittäin lankaa.
Vasemmalta oikealle, ylhäältä alas:
märkiä rikkaruoholiemen värjäämiä lankoja (väriaineina väinönputki ja maitohorsma)
Ultsin ihanuuksia
omia herkkujani
Ultsin ihana krappi-sipuliliemessä värjätty Florica
695440.jpg
Oma värisuorani, 21 värisävyä. Värjäsin pääasissa seitsemää veljestä, pohjaväreinä valkoinen, luonnonvalkoinen, vaalean ja tumman harmaa.
695453.jpg
Värikartta

Kiitokset kurssin vetämisestä Minnalle ja Ultsille kiitokset hyvästä seurasta! Kurssi oli oikein mukava kokemus, langat muuttuvat isoina varmaankin kirjoneulepaidaksi ja sukiksi.
Sain muuten punnittua lankamäärän tarkasti, koska meille ostettiin eilen keittiövaaka. Jipii!

Eilen syntyi ompelukoneen ääressä pikkusiskolle laukku:
695476.jpg
Malli on likimain sama kuin viime joulukuussa tekemäni. Kaikki materiaalit ovat kertaalleen käytettyjä, neulepinta on vanhasta puuvillaneuleesta nurjaa puolta. Tykkään tästä kassista, vaikka farkkukassit eivät yleensä ole lemppareitani. Huomatkaa kuvasta ihana sininen portti.

Oranssi Limone-toppi on pingotuksessa, siitä saattaa siis tulla kuvia piakkoin.
Siniraidallinen neuletakki mörvelöityi (lurpsahti) pingotuksessa. Joustimista hävisi napakkuus eikä takki vieläkään ole esittelykelpoinen. Lisäksi valkoiseen neuleeseen jäi ruostejälkiä nuppineuloista! Olen ihan kypsä koko neuleen tekemiseen.

Tätä väännän täällä hetkellä:
695490.jpg
Ohje on kevään Novitasta ja Nalle-langalle, mutta toteutan tämän varastoihini eksyneestä beigestä Bambusta sisarelleni, joka tahtoi boleron. Neuleen etenemistä on hidastanut se, että katkaisin toisen Bambupuikoistani, kuten kuvasta voi ehkä havaita. Uusia en ole ehtinyt hankkia, joten neulon tälle hetkellä vähän typistetyillä puikoilla...

Tarvitsisin seitsemälle veljekselle kivan sukkamallin, mut sellaista ei tykkää löytyä enkä jaksaisi kehittää. Vinkkejä saa antaa, lanka on itse kool aideilla vähän epätasaisesti värjättyä ja haluan tehdä siitä sukat ystävälleni lahjaksi.