Ravelry koukutti minut sittenkin! Tänään olen inventoinut pienen osan lankavarastoani, vaikka hyvien kuvien ottaminen onkin tähän aikaan vuodesta kovin hankalaa. Tämäkin kuva onnistui vain kohtalaisesti, mutta inspiroi silti. Värit on ihan herkkuja, viime kesän kasvivärjäyksiä.
2195135432_38d871876b.jpg?v=0

Särmä haastoi minut kertomaan lempilangoistani, mikä ei ole minulle mikään helppo tehtävä. Olen kokeillut reilun 18-vuotisen elämäni aikana hyvin vähän eri lankoja, pääasiassa Novitaa. Syynä on yksinkertaisesti se, että isäni työskentelee kyseisessä yrityksessä ja tuo usein lankoja mukanaan töistään. Muiden lankavalmistajien valikoimia olen alkanut vilkuilla vasta viimeisen vuoden aikana.
2195134676_a2337d6bcb.jpg?v=0
Novitan langoista lemppareitani ovat Bambu ja Wool pehmeytensä vuoksi. Florica taas ilahduttaa minua ihanalla oranssilla värillään ja kauniilla kierteellään. Jossakin näin myös taannoin kuvan Bambu plussasta, joka ei syystä tai toisesta päässyt lopulliseen kevätmallistoon asti. Harmi, sillä langassa olisi ollut ainesta lempparikseni.

Käytännössä neulon usein Seitsemää veljestä ja Nallea, joita löytyy kotitaloni melkein joka nurkasta. Yritän tuhota vanhat varastot ja olla hankkimatta lankaa lisää. Nallea olen tosin ajatellut hieman ensi kesän kasvivärjäysjuttujen kohteeksi...

Seuraavien varastossa olevien lankojen suhteen olen innokas kokeilemaan, miltä ne tuntuvat neulottuina:

Rosarios 4:n Happy Baby: Ostin tätä Papurikosta huivilangaksi. Kerällä tunnusteltuna ihanan pehmeä sekoitus merinovillaa, polyamidia ja kasmiria.

Kööpenhaminasta ostettu ohut Kid mohair, joka on 70% villaa, 30 % polyamidia. Lanka tuntuu mielettömän pehmeältä ja olen jo harmitellut, kun ostin sitä vain yhden kerän.

Austermanin Step vaikuttaa myös mielenkiintoiselle.
2182435399_04e0a346a4.jpg?v=0
Näitä haluaisin kokeilla:
Kaikkien ylistämä Drops Alpaca. Kokeilen heti, kun keksin sopivan projektin, johon ostaa lankaa.

Kitten mohair tuntui kaupassa hypisteltynä ihanan pehmeältä ja väreissäkin on ihan mukavia.

Sitron Trekking vaikuttaa kauniina luonnollisine väreineen langalta, jota vielä joskus kokeilen.

Riihivillan suomenlampaan villasta kehrätyt langat. Haaveilen kasvivärjätyistä kirjoneulelapasista.

(Lista varmasti pitenee myöhemmin, koska en tosiaankaan edes tiedä kaikkia ihanuuksia. Ohuet sukkalangat kiinnostavat, sillä haluaisin toteuttaa ihania ohuita villasukkia)

Lankainhokkeihini voisi laskea seuraavat:
Limone - liian kovaa neuloa, en vain tykkää.
Aino - En pidä langan nukkaantumisesta
Teddy - Tätä tulee jo korvista, yäks.
Tahiti - keinokuitunauhalanka, jota mulla on puoli kiloa kamalan värisenä. Yhyy.
7 veljestä isoveli - karkeaa ja paksua, sopii tosi harvaan projektiin.

Lankavarastoni saa luultavasti piakkoin täydennystä ulkomailta. Vanhempani saivat joululahjaksi ilmaisen Tallink-Siljan risteilyn, josta he eivät kuitenkaan innostuneet. Pienen miettimisen jälkeen manguin lahjakortin käyttööni ja vinkkasin ystävälleni M:lle mahdollisesta matkasta. Ensi kuussa suuntaamme toivottavasti Tallinnaan, jossa aion katsastaa paikalliset lankakaupat. Vinkkejä kannattavista ostoksista saa antaa. Ainakin (puuvillaiset) neuletakkilangat voisin hankkia.