Huomenna siis edessä matikankoe ja mitäpä minä sitten teen koko illan... Cernit-massasta helmiä. Hävitin nimittäin 3,5 sukkapuikon ja sukka ei onnistu oikein neljällä puikolla. Kiukuissani etsin sitä ympäri taloa, enkä löytänyt. Jos jollakulla on ehdottaa hyviä sukkapuikonpiiloutumispaikkoja, niin ideat otetaan ilolla vastaan... Sukkia kun on vasta ensimmäinen puikoilla ja siitä on kantapää valmis. Viikon päästä ne pitäisi olla jo perillä saajallaan...Pitää siis huomenna keksiä joku puikkoratkaisu.

Puikkokiukun takia ajattelin sitten tehdä hetken aikaa jotakin kivaa ja kaivoin esiin tiistaina Sinooperista ostamani kolme cernit-massapötköä. Helmien pyörittämiseen kului yllättävän paljon aikaa, istuin kolme tuntia niitä pyörittelemässä. Kädet muuttuivat ihan punaisiksi. Onneksi väri kuitenkin irtosi. Apuvälineinä muotoilussa oli sukkapuikko ja puukko.
Tältä ne näytti uunia odotellessa:
372274.jpg
Uuni muutti vähän helmien väriä, mutta toivuin järkytyksestä melko nopeasti. Valmiista helminauhasta tuli kivan värinen ja mikä tärkeintä, tarpeeksi iso ja pitkä. Niin ja täysin uniikki tietysti :) Painoakin kyllä kertyi jonkin verran, arviolta noin 150 g...
372265.jpg