Näin kuukausi joulun jälkeen lienee ihan paikallaan esitellä viimeisetkin paketeista paljastuneet neuleet. Tänä vuonna ja aikeita ja ideoita oli enemmän kuin toteutuneita käsitöitä.

Äiti sai jälleen kerran pitsihuivin, tosin hieman toisenlaisen mallin.

Malli: Novita talvi 2008, 33

Lanka: Novita Luxus Cloud, hieman vajaa 6 kerää eli noin 300 g

Puikot: Knitpicksin pyöröt, muistaakseni kokoa 4,5

Pienensin huivia hiukan, koska halusin kuuden kerän riittävän koko huiviin. Selässä on 18 mallikertaa 20 sijaan. Saaja piti lahjastaan, mutta minua ärsyttää, että menin kastelemaan valmiin huivin. Höyrytys olisi sopinut tälle neuleelle paremmin, sillä etuosan kiinnitys saisi olla napakka.

Siskoa lahjoin kalanruotolapasilla.

Malli: Herringbone Mittens (Ravelrylinkki)

Lanka: Tummansininen Novita Florica ja tuntematon turkoosi lanka

Puikot: 3,5

Idea lapasiin syntyi viime keväänä lukulomalla siivotessani raivoisasti lankavarastoani. Lapaset syntyivät luennoilla ja SOOLin järjestökurssilla. Pidensin mallia sopivaksi pitkäsormiselle siskolleni ja muutin rannekkeet pidemmiksi ja napakammaksi. Tykkään näissä lapasissa etenkin peukalosta, se on hauska.

Isä sai kamerapiilon joulupukin tuomalle digikameralle. Vehje on samanlainen, kuin oma nimipäivälahjaksi itselleni ostama kamera.

 

Kamerapussi on virkattu Novitan Balista ja kaksinkertaisesta vaaleansinisestä puuvillalangasta. Tein tämän kolmesti ennen kuin onnistuin. Juuri joulun alla ja kiireessä se koetteli hermoja.

Oma Ixukseni piiloutuu ompelemaani pussiin.

Onnistuin tekemään tästä juuri sopivan ja näköiseni. Reunan samettinauhahuolittelu on tosin sellaista vänkläämistä, etten suosittele kokeilemaan. Pehmikkeenä kamerapussissa on Eurokankaan liimahuopa, joka on muuten yllätävän kätevää moneen ompelujuttuun.

Menin eräänä päivänä laskemaan, kuinka paljon kevään opintomäärä tekee tunteina. Lopputulos oli aika hurja. Käsitöitä opinnoistani on tällä hetkellä reilu puolet. Opintojen osalta niihin voisi tuhlata noin 40 tuntia viikossa. Harrastuskäsityöt ei aina sen jälkeen hirveästi huvita, mutta pientä neuleinnostusta on silti ollut havaittavissa.