Suurien suunnitelmien vastapainoksi olen tarvinnut pieniä välipaloja. Tässä niistä kaksi.
953185.jpg
Pallolapaset
Malli: oma, kirjoneuleeseen vinkkiä Ullasta
Lanka: 7 veljestä, luonnonvalkoinen ja itse kool aidilla värjätty yhteensä 73 grammaa
Puikot: sukkapuikot 3,5
Lapaset menivät nuoremmalle sisarelleni, joka tykkää niistä ja poseeraa kuvassakin lapastensa kanssa. Mielestäni tuo hieman epätasainen alunperin vaaleanharmaa itse värjätty lanka on kaunista ja sopi hyvin yhteen tuon luonnonvalkoisen kanssa. Kirjoneule oli kyllä välillä ihan tuskaa. Pidän peukot pystyssä ettei sisko hukkaa näitä ihan heti.

953200.jpg
Palmikkolapaset
Malli: matkittu vanhoista lapasista
Lanka: petrooli 7 veljestä 90 grammaa
Tein nämä lapaset viime syksynä sisareni nimipäivälahjaksi. Yleensä teen lapasista liian lyhyet, mutta nämä olivat kerrankin aivan liian pitkät. Isokätinen sisareni ei kahdannut käyttää liian isoja lapasia ja ne jäivät koko talveksi laatikon pohjalle. Pari viikkoa sitten kaivoin ne vihdoin esiin ja neuloin kärkikavennukset uudelleen. Nyt ne ovat päätyneet käyttöön. Lapasten malli on mielestäni kaunis eikä kuva tee oikeutta värille tai palmikoille.

Yksi projekti olisi parin tunnin rutistusta vaille valmis ja söderatkin valmistuvat toivottavasti tällä viikolla. Varastoista kävin äsken kaivamassa lankaa hihattimeen ja haaveilen pitsihuivista ja sukista. Pitsihuiviin aion käyttää erään purkulangan ja sukat tulisivat kasvivärjätystä langasta otukselleni. Tämän lisäksi kirjoneulepaitakin pitäisi vihdoin aloittaa (silmukat on jo luotu). Eipä ainakaan tekeminen ja suunnitelmat lopu aivan heti...