Aina en neulo itselleni. Tässä kesän aikana olen tehnyt kaksi suurempaa työtä sisarilleni.

Siniraidallinen neuletakki
878440.jpg
Malli: oma, idea kesän Novitan mallista. Vartalo-osa neulottu yhtenä ja hihat pyöriönä.
Lanka: Novita Alabama varastosta
Puikot: pyörö 3

Tämä neule on vanhemmalle pikkusiskolleni. Idean sain muistaakseni kesän Novitasta, jossa oli sinivalkoraidallinen bambuneuletakki isoilla napeilla. Aloin neuloa tätä joskus huhtikuussa ja tämä valmistui muistaakseni kesä-heinäkuun vaihteessa. Neule oli kuitenkin niin hankala ja tuskainen neulottova, että esittely on jäänyt. Purin neuleen moneen kertaan monesta kohtaa. Tuskaa tuottivat mm. hihojen pituus, raglankavennukset ja nappilistat siitä huolimatta, että laskin kaiken tarkalleen. Voi mennä hetki, ennen kuin aloitan mitään isoa täysin omasta päästä.

Vielä en ole nähnyt neuletta käytössä omistajansa päällä, voi olla että käyttöön päätyäkseen neuletta tulee vielä fiksata. Jos jollain on vinkki, miten nappilistan saa pysymään kauniisti, se otetaan vastaan. Myös ruosteenpoistokikka olisi kiva, sillä pingotuksessa ollessa nuppineulat jättivät neuleeseen ruostejälkiä.

Beige bambubolero
878453.jpg
Malli:
Novita kevät 2007 malli 45
Lanka: Novita Bambu, beige (621), pussilankaa noin 370 g
Puikot: Suorat bambupuikot 3,5 nyörissä sukkapuikot 3

Tämän neuleen tein nuoremmalle pikkusiskolleni. Sain tuota lankaa jostakin, enkä itse oikein ihastunut väriin. Sisareni kuitenkin tahtoi boleron itselleen ja lupasin sellaisen hänelle tehdä. Aloitin tätä joskus kesäkuussa ja neuleen piti valmistua ennen jamboreeta, mutta niin ei tapahtunut. Loppu tästä oli aivan tuskaa, sillä en oikein tykkää nyörin neulomisesta ja sitä piti tehdä kolmatta metriä.

En ole aivan täysin tyytyväinen neuleeseen, mutta toivon sen päätyvän pidettäväksi. Nyt jos aloittaisin neuletta, tekisin sen ehkä napakammaksi pienemmillä puikoilla ja ehkä pienemmässä koossa. Varsinkin kun sisareni on tupannut laihtumaan aika lailla...