Alistuin viikon empimisen jälkeen surkeisiin kuviin ja päätin päivittää.

Kun olin muistaakseni kahdeksan, sain joululahjaksi uuden Barbien. Kaksi vuotta nuorempi sisareni sai melkein samanlaisen. Hän nimesi nukkensa kauneimmalla silloin tuntemallaan nimellä Oonaksi. Koska nuket olivat ilmiselvästi sisarukset, olivathan ne molemmat "syntyneet" jouluna, piti tyttöjen nimienkin sopia yhteen. Minun Barbieni sai nimekseen Onerva.

Onerva-barbieni tuli mieleen paitsi viimeisimmän pitsihuivini nimestä, myös siihen käyttämästäni langasta. Lanka on nimittäin samaa, josta melkein kymmenen vuotta sitten neuloin Barbielleni neulepaidan.
(Koska lapsuuteni lelut ovat jossain ullakon kätköissä, enkä jaksanut kaivautua sinne, ette valitettavasti saa tähän väliin kuvaa Onervasta ja pinkistä neulepaidasta.)

2262230147_b484132194_b.jpg
Yksityiskohtia voi halutessaan pällistellä suuremmasta kuvasta. Sekin on tosin valitettavan huono, vaikka onkin otettu keskellä päivää ulkona.

Pinkki Onerva-huivi

Malli: Särmän Onerva-huivi
Lanka: tuntematon löyhäkierteinen merseroitu puuvilla jotain vanhaa Novitaa, 197 g
Puikot: 80 cm pyörö kokoa 5

Sain huiviin idean eräänä unettomana yönä kello kaksi. Ohje ei ollut sytyttänyt minua aiemmin ja lankakin oli aika murheenkryyni. Kuitenkin yhdistin nämä kaksi jotenkin päässäni ja yhdistelmä toimi. Huivi on aivan sisareni värinen ja näköinen, joten hän sai sen. Äiti kadehtii, mutta sisareni pitää huivia ahkeraan. Vaikka huivi on keväinen, käy se villaa vihaavalle ja värejä rakastavalle sisarelleni hyvin talvihuiviksikin.

1286566.jpg
Pikkisiskomainen väriyhdistelmä ja poseeraus. Kuvitelkaa kuvaan blondimpi ja kauniimpi neitonen mun pärstän tilalle.

edit. 13.2. klo 16.45 Aurinko pilkahti ja sain napattua vähän paremman kuvan kun alkuperäinen (vaihdoin sen tähän postaukseen). Isona sitä voi tutkailla tästä.