Ensin kaksi valmista neuletta.

Viimeinen joululahja:
Siskon hunajakennomyssy
1171737.jpg
Malli: oma, 15 kappaletta 8 silmukan mallikertaa, samaan tyyliin kuin oma oranssi myssyni
Lanka: Novita Aino 80 g
Puikot: sukkapuikot ja 60 cm pyörö kokoa 5
Kommentit: Purin tämän kerran, kun olisi tullut liian tiukka (lue: teinitytön pörrötukan lyttäävä). Uudelleen neulominen ei oikein napannut, mutta sain kuin sainkin tämän valmiiksi kaksi päivää ennen joulua ja jo aatonaattona pakettiin. Sisko hyväksyi pipon.

(Joulun)punainen Cavern Cardi
1171776.jpg
Malli: Cosmicpluton Cavern Cardigan omin muokkauksin ja virhein.
Lanka: Kaksinkertainen punainen Novitan Nalle Colori noin 485 grammaa
Puikot: Pyörö ja sukkapuikot 5
Kommentit: Muut teki tämän jo melkein vuosi sitten, mutta minä olen hitaasti syttyvää tyyppiä. Ihastuin tähän nerokkaaseen ohjeeseen kuitenkin niin, että kesäksi saattaa hyvinkin syntyä toinen tällainen neule.

Punainen lanka löytyi varastosta ja sopi kaksinkertaisena neulemalliin ja joulufiiliksiin. Aloitin neuleen hetken mielijohteesta ja se valmistui hipeästi reilussa viikossa. Siskon pipo meinasi jäädä tämän työn jalkoihin. Ylösalasraglan oli kivaa neulottovaa ja neuleesta tuli oikein sopiva. Tätä neuletakkia pidän varmasti paljon.

Tein neuleeseen nappilistan, jotta se olisi käytännöllisempi ja oikein sopivat napit löytyivät lähikaupungin nappikaupasta. Ompelin ne neuleeseen junamatkalla Helsinkiin, kun olimme otuksen kanssa lauantaina katsomassa kansallisteatterissa Muumipappaa ja merta.

Tämä neule muuten myös osoitti, etteivät colorisävyt aina ole aivan kamalia. En silti ole kovin innostunut pätkärääkkäyksestä vieläkään.

1171801.jpg
(eilinen ostos, edes vähän talvea tähän synkkyyteen)

Bloggaaminen on viime aikoina jäänyt kaiken muun jalkoihin, joten päivityksiä ei ole juurikaan näkynyt. Blogisynttäritkin olen viettänyt yksikseni kaikessa hiljaisuudessa. On kuitenkin ollut hauskaa huomata, kuinka moni tänne on vuoden aikana eksynyt ja päätynyt vakilukijaksikin. On myös helppoa ja mukavaa tarkistaa vanhojen töidensä yksityiskohtia ja muita tietoja, kun on arkistoinut ne tänne huolella.

En siis ajoittaisesta aikapulasta huolimatta ole ainakaan lopettamassa kokonaan blogin pitämistä. Kevään ylioppilaskirjoitukset (toivottavasti ainakin) vähentävät vähän neulomista.

Vuoden aikana on syntynyt melko paljon neuleita. Sivupalkin listan mukaan olen neulonut:
6 pipoa
8 lapaset
3 balleristit
6 neulepaitaa tai -takkia
8 sukat
4 pitsikolmiohuivia
2 kassia
1 hihattimen ja
1 topin.
Eli siis yhteensä 39 neuletta, joiden lisäksi on syntynyt joitakin ompeluksia ja virkkauksia. (Sisko kommentoi: "Aika vähän". Se yrittää kannustaa mínua neulomaan enemmän...)


Keskeneräisiä tämän vuoden aloituksia on kolme: kirjoneulevillapaita, siksakpeitto ja viime viikolla aloittamani vihreä villapaita. Nyt näyttää tältä:
1171851.jpg
Melko keväistä.

Neulerikasta uutta vuotta kaikille!