Epäilen, että pikkuhiljaa takanapäin on tähänastisen elämäni rankin talvi. Olen ollut lähes koko ajan väsynyt, rätti, poikki, uuvahtanut. Välillä on tuntunut, ettei työt vaan lopu tekemällä, vaikka on kuinka neulonut ja purkanut ja neulonut ja ommellut ja sovittanut ja purkanut ja piirtänyt ja sovittanut ja värittänyt ja ommellut ja kaavoittanut ja kirjonut ja tikannut ja parsinut ja lukenut ja reflektoinut ja ommellut ja kokeillut ja kirjoittanut ja kirjonut ja painanut ja värjännyt ja reflektoinut ja neulonut ja reflektoinut. Kaiken tämän jälkeen on huvittanut hyvin vähän harrastaa mitään käsitöitä, joten neulomistahti (ja bloggaamistahti) on ollut sen mukainen.

3201076273_4a52529288.jpg?v=0

Tammikuussa piipahdin ystävän vinkistä Maara-nimisessä kaupassa ja mukaan tarttui vihreäkirjavaa hamppulankaa. Lanka on valmitettu Romaniassa ja sitä saa 3-, 6- ja 12-säikeisenä. Valmistajana on Ecolution. Tuttujen positiivisien rättikokemuksien innoittamana siitä syntyi ensimmäinen neulottu tiskirättini. Rätti on neulottu kulmasta kulmaan ainaoikeinneuletta ja se valmistui tammikuun puolen välin tienoilla.

3485771553_2c16fabb46.jpg?v=0

Muistin ottaa rätin käyttöön vasta huhtikuussa ja se osoittautui oikein toimivaksi. Imukyky on yhden pesukerran jälkeen melko hyvä ja hankausominaisuudet loistavat jäykähkön langan ja epätasaisen pinnan ansioista. Rätti kuivuu kuitenkin nopeasti, sillä neuloin sen suurehkolla puikkokoolla.

Neulomistuntumaltaan hamppu on jäykkää ja siksi melko raskasta neulottavaa. Tuntumaa voisi ehkä kuvailla paperinarumaiseksi. Mitään suurta työtä tuskin lähtisin langasta kokeilemaan.

3485771755_0da093b53c.jpg?v=0

Eilen päädyin ostamaan lankaa viisi kerää lisää (yhteensä 12 euroa, melko kohtuuhintaista, sillä kerästä saa kokemukseni perusteella yhden reiluhkon rätin omalla neulomistyylilläni). Sinisistä sävyistä suunnittelin tekeväni muutaman rätin lahjaksi, kirjava ja punainen tulevat omaan käyttöön. Yksivärisiin rätteihin ajattelin kokeilla erilaisia pintaneuleita, ainakin ikisuosikkiani tuplahelmineuletta.

 

Tänään on valmistunut jo puolikas sinikirjava rätti samalla tyylillä kuin ensimmäinen vihreäkirjava. Tekeminen on ihanan aivotonta ja terapeuttista. Jos vappuna bongaatte tiskirättiä neulovan nuoren naisihmisen Ulliksella piknikillä, niin se olen luultavimmin minä. Piknikkoriin ajattelin nimittäin pakata kaikista riemukirjavimman langan. Mikä wappuherkku!

3485772137_29a205b408.jpg?v=0

Simaisaa wappua!