Kiitos Jonskulainen, Rouva Oranssi ja Annina tunnustuksesta, jonka annoitte minulle.
1209502.jpg

Itse luen viikoittain kymmeniä neuleblogeja, joissa kaikissa on jotain hyvää. Lemppareitani on niin monia, että en tosiaankaan voi alkaa luetella niitä nyt. Osa suosikeistani on päätynyt listalle, koska niitä pitävät ystäväni, joidan kuulumisia on aina mukava lukea. Toisaalta rakastan myös lukea blogeja, joissa tehdään upeita töitä (lähes) ammattimaisesti. Jälkimmäiset nimittäin saavat minut kateudesta vihreäksi ja vannomaan minunkin tekevän yhtä upeita käsitöitä jonain päivänä. Lohduttaudun usein sillä, että useat noista neulojista taitavat olla joitakin vuosia minua vanhempia.


Risuja menee sitten Sabrina neuletrendit -lehden kääntäjälle. Neuloin lehdestä mallin 62, joka meinasi jäädä kesken ohjeen virheiden takia.
1224442.jpg
Paita on jo kasaantunut tämän kuvan jälkeen ja on tällä hetkellä märkänä muotoutumassa.

Tässä lista bongaamistani virheistä ja ärsytyksen aiheista:

- Mallineulekaaviossa on virhe. Silmukka, joka pitää kaavion mukaan neuloa aina oikein, täytyy neuleen kuvan mukaisen pinnan aikaan saamiseksi neuloa oikealla nurin ja nurjalla oikein.

- Neuleessä puhutaan meno- ja paluukerroksista. Olisi niin paljon loogisempaa puhua oikeista ja nurjista kerroksista, pysyisi neulojakin kärryillä.

- Miksi pitää antaa kerrosluvut, kun kerrotaan milloin pitää tehdä kavennuksia? Pelkät senttimäärät riittäisivät, koska harvan käsiala on tarkalleen sama kuin ohjeessa.

- Hiha oli mulle 11 senttiä liian lyhyt! Helppohan ne on pidentää, mutta miten oikeasti voi olla noin lyhyet hihat ja mistä ne on saaneet kuvaan sellaisen lyhytkätisen mallin, jolle hihat on tarpeeksi pitkät? Vai onko mulla vain apinakädet?

- Hihan lisäykset ovat mielestäni tyhmät.

- Hihapyöriön neulomisohjeessa on virhe. Ensimmäinen sarja kavennuksia tehdää kyllä joka 2. kerros, mutta toinen sarja pitäisi tehdä joka 4. kerros.

- Etukappaleen pääntien neulominen oli selitetty niin hämärästi, että päädyin lopulta sumplimaan.

- Pääntien kaitaletta ei voi tehdä niin kuin ohjeessa väitetään - ainakaan mä en saa 5 silmukan korkuista kaitaletta ommeltua kauniisti kaksinkertaiseksi päätielle, etenkään, kun kyseessä on paksuhko lanka.

- Voi kun neule olisi ollut suunniteltu pyöröksi. Mallineule on ainakin minusta vaikeaa neuloa tasona.

En tosiaankaan suosittele neuletta vasta-alkajalle näiden kaikkien virheiden takia. Mä onneksi onnistui ratkomaan kaikki.


Uudet värit
Vanha pohja oli nätti, mutta kyllästyin siihen. Ajattelin, että haluan jotain enemmän itseni näköistä. Koneelta ei tällä hetkellä löytynyt täydellistä neulekuvaa blogia varten, joten tyydyin laittamaan tuohon kuvan SNY:ltä saamastani ihanasta käsin värjätystä langasta. En vielä tiedä, tykästynkö näin yksinkertaiseen pohjaan.

Vanha pohja oli siis piristysruiskeelta ja uudet muokkaukset on tehty siihen. Halusin nimittäin säilyttää saman vanhan järjestyksen noissa eri laatikoissa.

En ole aiemmin muokkaillut koodeja ja pohjia, joten ilmoittakaa jos blogissa on vielä joku hullusti. Saa toki esittää myös mielipiteitä ja korjausehdotuksia.

Ensi kerralla valmiita neuleita, lupaan!