Jo jonkin aikaa olen pitänyt tässäkin kuvassa näkyvän virolaisen hahtuvan ajatuksissani. Se tarttui mukaan Tallinnasta kesällä 2006 enkä ollut vielä osannut päättää sille käyttötarkoitusta. Aikani kivoja huovutettuja kasseja ihailtuani päädyin neulomaan itselleni kassia Moulain Rougea katsellessa ja lakitietoa lukiessa.
Tältä näytti ennen pesua:
955212.jpg
Valmista ohjetta en huolinut ja langan riittävyydestä ei ollut tietoa, joten sovelsin ja lisäilin niin kuin vaikutti tulevan hyvä. Joudun myös kikkailemaan yksinkertaisen hahtuvan kanssa, jotta sain sen neulottua tarpeeksi paksuna ja raidat kohdakkain.

Pesin laukun kolmessakympissä ja se huopui hieman. Heitin laukun uudelleen pesukoneeseen ja neljään kymppiin, jonka jälkeen pesutulos miellytti. Jämähahtuvasta syntyi sydän koristeeksi.
955243.jpg
Värejä on tuhottoman vaikea saada kuvassa niin kauniiksi kuin ne ovat luonnossa.
Ruskalaukku
Malli: oma, sileä suljettuna neuleena oli mukavan helppoa.
Lanka: virolainen hahtuva 112 grammaa
Puikot: 80 cm pyörö 6
Koosta ennen ja jälkeen huovutuksen en osaa sanoa, sillä olen näköjään siivonnut eilen muistilappuni roskiin...

Vuori on ommeltu vanhoista kiertsiltä ostamistani miesten housuista. Sisällä on kaksi vetoketjutaskua ja kiinnityksenä laukkuneppari, pohjalla on vaneripala pitämässä sen muodossa.
955285.jpg
Tykkään kassista, se on sopivan söpö! Olin niin malttamaton kassin suhteen, että testasin sen jo viime viikonloppuna, vaikka vuorin ehdin/jaksoin tehdä vasta eilen.