Kiirettä pitää... Tai no, pitäisi pitää. Todellisuudessa energiani kuluu enemmän neulomiseen ja surkutteluun kuin lukemiseen. Tältä näyttää luova kaaos työpöydälläni:
489664.jpg
Puikoilla on keväänvihreät lapaset seitsemästä veljeksestä itselle. Aloitin niitä eilen. Kuvan reunassa näkyy virkkuukokeiluja oranssista Limone-langasta, josta joskus tänä keväänä vielä tulee bolero. Kirjan päällä on sinistä ja valkoista Novita Alabamaa puikoilla, tästä pitäisi tulla ensimmäinen itse suunniteltu neuletakki pikkusiskolle. Innostus löytyi kevään Novitan Bambu-langasta tehdystä raidallisesta neuletakista, jossa on isot muovinapit.Tästä tulee jotain sinnepäin, mutta ei likimainkaan samanlainen... Neulon sitä, koska mallineule on sileää --> voin lukea samalla. Äitiä häiritsee kun minun ei tarvitse katsoa enää työtä kuin silloin tällöin sileää neuloessa :D

Viime torstaina valmistui Otuksen villapaita. Se näyttää tältä:
489674.jpg
Surkuttelen kuvan huonoa laatua, kiireessä kuvattu...
En ole hirveän tyytyväinen. Melko sopivalta tuo Otuksen päällä pikasovituksella näytti, hihoja vain tarvitsee jollain ilveellä venyttää kolmisen senttiä. Epäilen väärän hihapituuden syyksi mittausvirhettä. Lisäksi tämä kirjastosta lainaamani kirja kertoo, ettei poikaystävälle koskaan pidä neuloa villapaitaa:
489680.jpg
edit:Koska Rouva Sävel kysyi :
"Miksi riisut jumpperin? Mitä poikaystävälle ei sovi neuloa
On olemassa sanonta, joka tunnetaan ympäri maailman:  puseron neulominen poikaystävälle tuo huonoa onnea. Se takaa, että suhde loppuu alta aikayksikön. Toisaalta, jos poikakaverista haluaa päästä eroon, villapaidan neulominen voisi olla pehmeä tapa hoitaa asia. Monen myytin tapaan tässäkin on osa totta. Kun olet viettänyt kuukauden neulomalla villapuseroa kullallesi, eikä hän arvosta vaivannäköäsi pitämällä puseroa päällään, asia alkaa näytää sinua niin, että päädyt jättämään sen kiittämättömän ketaleen. Tämä teoria ei luullakseni päde, jos olet naimisissa miehen kanssa. Silloin hänestä ei pääse villapaitaa neulomallakaan eroon."
Debbie Stoller: Stitch'n bitch neulojan käsikirja s.73


Sisäänsä ihan ok kirja, kivaa luettavaa ja hyvin selitetyt teoriat. Ohjeista ei vain oikein napannut mikään. Omaksi haluaisin mieluiten sellaisen peruskirjan, jossa olisi esitelty erilaisia mallineuleita. Neulojan käsikirja olisi kirjastoselailujen mukaan kiva.

Keskiviikkona sain paketin Jari Mäki Oy:stä. Tilasin Kool Aideja, joita piti päästä heti torstaina kokeilemaan. Tuloksena luonnonvalkoisesta seitsemästä veljeksestä tämän näköistä lemon-limellä, jota kului kaksi pussia:
489691.jpg
Väri ei näy kuvassa parhaalla mahdollisella tavalla, mutta lanka on siis ensin värjätty kokonaan yhdellä pussilla jauhetta ja sitten vyyhdin toinen pää toisella pussilla uudestaan.Sukat tai jotain muuta pientä kivaa tuosta varmaan syntyy siskolle, se kun tykkäsi väristä. Otus päivitteli kun kokeiluksi värjäsin kokonaisen kerän. Se olisi kokeillut vain 20 sentin pätkää. Eihän semmoinen olisi yhtään hauskaa ja jännittävää :D

Ensimmäiseen värjäilyyn tein vyyhdin tuolin kanssa ja se oli hieman hankalaa. Perjantain värjäyskokeilua varten kiipesinkin sitten vinttiin penkomaan. Tämmöisiä löytyi kaksi, mummoilta perittyjä:
489708.jpg
Nimeä häkkyrälle en muista vieläkään, mutta hyvin kätevä apuväline tuo on! Kuvassa näkyvä vaaleanharmaa 7 veljestä värjäytyi vihreäksi yhdellä lemon-lime-pussilla. 489718.jpg
Minusta väri on nätti, vaikka onkin aika vaalea. Vihreää koolia on vielä aika paljon jäljellä, joten periaatteessa tähän voisi ehkä lisätä vielä väriä. Punaista ja oranssia mehua en ole vielä kokeillut ollenkaan...