Huhtikuun lopulla surffasin itseni kehruusivustolle. Olin jo joskus aiemmin haaveillut kehräämisestä, mutta ajatus oli jäänyt. Nyt kuitenkin innostuin ja kysyin otukselta, josko niiden vinttikomeroiden kätköistä (tai jostakin muusta vanhan tavaran säilömispaikasta) löytyisi minulle lainaksi värttinä. Semmoista ei löytynyt, mutta otus sanoi voivansa veistellä sellaisen tarvittaessa. Juttu unohtui.

Muutama viikko sitten otus vietti yhden lauantaipäivän kellarissa hääräten ja oli sunnuntaina tavatessamme hyvin innoissaan aikaansaannoksestaan ja olisi tahtonut paljastaa sen. Kielsin kuitenkin, sillä en halunnut pilata yllätystä. Viime lauantaina sain lahjaksi omenapuusta veistellyn värttinän, jota eilen töiden jälkeen aloin pyöritellä ohjeiden mukaan.

1615938.jpg

1615944.jpg

Isä toi töistä epämääräisen pussin villoja testailuja varten. Muutaman tunnin harjoittelun jälkeen olen jo saanut jonkin verran aikaan melko paksua esilankaa omalla tavallani säätäen. Värttinä yrittää kyllä kieppua kaiken aikaa väärään suuntaan ja lankani on vuorotellen yli- ja alikierteistä. Kaikki kehruuvinkit ja muut avut ovat siis tervetulleita. Haluaisin myös löytää ihmisen, jonka kehruuta pääsisin seurailemaan.

1615934.jpg

Ajattelin muuten mahdollisesti kasvivärjätä tuon ensimmäisen möykkylangan ja tehdä siitä otukselle pipon. Siis jos saan lankaa tarpeeksi aikaan.