Mitään ei ole valmistunut eikä tule valmistumaan vähään aikaan. Neulomisen sijaan yritän ajatella koulua, ylioppilaskirjoituksi ja pääsykokeita. Tänään kiroan esimerkiksi sitä, ettei kukaa ole kertonut minulle aiemmin, että yliopistossa voi opiskella tekstiili- ja vaatetustekniikkaa! Siinäpä vasta mielenkiintoinen ala, vaan kun en tajua matematiikkaa... Mielelläni yhdistäisin tekstiilialan, käytännön ja hyvän palkan.

Uusin Yhteishyvä tarjosi mielenkiintoisen pohdinnan aiheen. Mistäköhän kannen pipon suunnitellut henkilö sai ideansa? Itse nimittäin neuloin hyvin samannäköisen pipon (anteeksi kamalan surkea kuva) vuosi sitten. Eipä muuten ole ensimmäinen kerta, kun keksin ja teen jonkun jutun etuajassa eli löydän ohjeen siihen vasta myöhemmin. Aina se vaan tuntuu yhtä hassulta. Toisaalta, käsityötekniikoita on rajallinen määrä, joten siksi malli asia tulee varmasti "keksittyä" monta kertaa. Olihan uusimmassa Novitassakin pinkki neuletakki, josta tuli ensimmäisenä mieleen vyötiäisneuletakki tai vyötiäissukat. Tai no, ylipäätään vyötiäinen.

1192690.jpg
Leikin taiteellista - tai siis yritin esitellä teille uuden villapaitani vartalo-osaa. Neule on jo ihan kivalla mallilla.

Sain tänään käsiini uusimman Novitan ja kaikesta huolimatta inspiroiduin. Kammottavia värejä ja kuoseja löytyi melko paljon, mutta myös kivoja yksityiskohtia ja Novita woolissa ihana vihreä. Tässä muutama poiminta:
1192727.jpg
Yksinkertaisen tyylikästä.
1192755.jpg
Upea kirjoneulekuvio.
1192774.jpg
Kaunis pintaneule, joka näyttää kudotulta.
1192744.jpg
Yksinkertainen ja viehättävä neuletakki
1192777.jpg
Vihdoinkin moderni slipariohje miehelle, tällaista olen kaivannut.
(Harmaana otukselle villalangasta, hyvä kun en aloittanut heti!)


Otus ehdotti minulle to do -listaa ja ajattelin siksi kirjata tähän muutaman neuleen, joiden toivon olevan valmiit vuoden päästä:

-Zetor - olen säästänyt tätä mallia täydellistä lankaa varten
-Pavonis - tahdon tehdä tämän eräällä ystävälleni, langat on
-Sampo - tämä on otukselle, langatkin olis jo
-Käsityödiplomineule - en uskalla paljastaa vielä
-Oranssi villapaita - suunnitelmat ja langat on jo
-Slipperyt polvipituisina itse värjätystä langasta

Lista mahdollisesti jatkuu vielä, jahka innostun...