Neuloin tänään melkein ikuisuusprojektiksi venyneet ralliruudulliset huopatumput valmiiksi. Mustaa Novita Huopasta periaatteessa kokoa nainen (=40 silmukkaa) oleviin tumppuihin kului likimain 100 grammaa, valkoista meni noin 70 grammaa. Ruudut ovat neljä silmukkaa leveitä ja neljä kerrosta korkeita.
310609.jpg
Ikuisuusprojekti näistä meinasi tulla mokien takia. Ostin mustan langan syyskuussa, tarkoituksena tehdä otukselleni syntymäpäivälahjaksi huopatumput. En kuitenkaan ehtinyt, joten ajattelin tehdä huopatumput vasta joululahjaksi. Samalla keksin kokeilla ralliruutukuosia. Sain lapaset valmiiksi joskus marraskuun koeviikolla, ompelin muovipussit puuvillalangalla sisälle kiinni ja lätkäsin pyyhkeiden kanssa pesukoneeseen. Reilun tunnin päästä muistin lapaset uudestaan ja huomasin laittaneeni pesuohjelman pyyhkeen mukaan eli 60 astetta... Pesukoneesta sain pelastettua enää vain pellavapyyhkeen nukkaamat harmaat möykyt, jotka sai lievällä väkivallalla venytettyä lapsen käsiin mahtuviksi. :( Silloin kiukutti, nyt naurattaa... Sisuuntuneena neuloin seuraavana yönä uuden tumpun. Valkoinen lanka kuitenkin loppui ja toisen tumpun aloittaminen jäi. Tällä viikolla sain sen kuitenkin valmiiksi ja pesukoneeseen.
310602.jpg
Olen melko tyytyväinen, ruudut jäivät aika selkeiksi. Tosin harmittaa, että 40-asteinen pikapesu jätti tumput aika suuriksi, ne ovat likimain miehen käteen sopivat... En tiedä annanko näitä lopulta otukselleni, epäilen niiden olevan liian isot (otuksellani on pienet kädet), enkä tiedä jaksaisinko huovuttaa nämä uudestaan vai kutistuvatko ne lopulta liikaa. Täytyy katsoa miltä tuntuvat kuivuneina. Kynät ovat muuten noissa kuvissa antamassa vihjettä koosta.

Kuusta ei ole vielä kannettu sisään, se tehdään aattona ja mökillä, mutta koristelaatikko tuli tänään kaivettua kätköstä.
310606.jpg
Nämä Novita Tangosta tehdyt lumipallot ovat jo pari vuotta vanhat, mutta aivan ihanat kuusessa. Olivat myös helppoja ja nopeita tehdä. 18 lumipalloon kului vajaa kerä Tangoa ja lisäksi hieman Novita Silveriä. Pallot on tehty neulomalla aina oikein pieni tilkku, joka on kiristetty hopealangalla ja langanpäät on jätetty pallon sisään.
310604.jpg

Pari vuotta sitten huomasimme aattoaamuna kuusta koristellessamme, että vanha joulukuusen tähti heitettiin edellisenä jouluna menemään. Minä keksin sitten vääntää kuparilangasta uuden ja kieputtaa siihen kultalankaa. Tähti on kuitenkin liian suuri ja painava yleensä pieniin kuusiimme ja saa niiden latvat viimeistään tapaninpäivänä kallistumaan vinoon. Niinpä päätin tänään vääntää rautalangasta uuden. Koristeekseen se sai Novita Silveriä. Aikaa kului kai jotain tunnin ja kahden väliltä.
310607.jpg

Minä suuntaan huomenna joulunviettoon mökille. Varusteeksi tylsyyttä vastaan olen ottanut paitsi muutaman kirjan, myös langat punaiseen apupupuun. Saa nähdä näperränkö sitä sitten otsalampun valossa mökinnurkassa...

Hyvää joulua kaikille!